Thursday, November 19, 2009

We got a feeling at Lata Iskandar

"Nak final touch dissertation malas, nak study pon xde mood tough ade 1 more paper..nk tido pon mata belum kuyu, so I'm thinking to update a story of my mates and I, went to a such wonderfull place this morning, where there is fantastic nature, invigorating view and refreshing air to heal the overpressed mind..namely LATA ISKANDAR" hehe..jeng2


Asslamualaikum, pagi tadi kitorg, Along, Dan, BUn, Haziq, SOleh, Khairi dgn susah payahnya bgn pagi untuk berlibur lara, merelease segala tension dan liku2 hidup sbg final year student di satu tempat, air terjun yg boleh dikata masyuk pemandangannya,segar anginnya, air yg sejuk sampai Soleh boleh cramp kt pinggang, Khairi cramp kt bon**t(seyesly) dan mcm2 perkara besh telah berlaku.

Before that mintak mahap kat kawan2 pmpn sbb x dpt ajak korg memandangkan tmpt tersebut hanya di spare utk kaum2 adam setelah research di google dilakukan oleh haziq menemukan statement ini "Mana2 anak dara yg dtg ke Lata Iskandar bakal hilang seri dan menjadi andartu,pesanan pakcik Iskandar"..hah memandangkan kitorg concern kt suma yg belom kawin lg, so kitorg bertekad utk menguji ke'teruna'an kitorg berenam shj. Kitorg bergerak konon nk bgn kul 6pagi, last2 kul 8 bru bgn(after tido balik lepas subuh la), pastu gerak kul 8 lebey mcm tu. 6 org sumbat satu kereta, terkejut kan?? Naseb baek ade Honda Accord Haziq (bukan Haziq punye,die pakai BRabus, ni mak die pinjamkan sbb kawen laen, eh sbb pergi Haji kt Mekah, terima kaseh mak haziq ^^).

Dgn terhimpit2 kecuali 2 org driver n co-driver,Dan ngan Bun kt depan(diorg dipilih beradasarkan saiz perut yg besar,sbb kitorg xnk sendat2 kt belakang), bergerak la kitorg dgn diiringin doa naek kenderaan oleh Haziq. Subhanallazi Sakkharalana..sape x hafal g amek Pendidikan Islam balik, SPM '09baru jerk start,hihiii... Gamba di bawah nilah die Bumble Bee yang bawak kitorg cruising the road towards the paradise.



Nilah driver kami, Abg Dan, dipilih kerana menakluki gaya pemanduan Jenson Butang dan memilik sifat2 kahas pada betis kakinya( secret weapon, known only by certain people)


Pak guard ni nk ikot tp kete dh penuh, aloo sian die terpakse blushing2, hehe


Perjalanan mengambil masa 7 minit sahaj untuk sampai ke mapley atau mamak Faruq & Sithick, kerana kami berenam perlu mengisi perut sebelum beraksi di air terjun, dan semestinya menu peberet aku kalo dtg sini is....tadaaaaaaaaaaaaa

A Megi Goreng A Talur Matta!! ( Gaye mamak sket kan ^^)

Mende paling lawak mase ni
Mapley: Apa order bang?
Khairi: Bg Megi Goreng Telur Mata Xnk Telur Mata
Mapley:????&%##
Dan setelah diselidiki, oo Khairi baru tido kul 6 pg,kitorg kejut kul 8 pg,HAHAHAHAHA Khairi nape la ko x ckp mcm ni, " Bg Megi Goreng Telur Mata Xnk Megi"...konpem die goreng kepala ko on the spot.
Ni gamba2 yg sempat ditangkap sepanjang perjalanan sejam setengah menuju ke kawasan Kampar . Sebenarnya tempat yang kitorg nk pg ni adalah jalan ke Cameroon Highland, tp halfway before sampai Cameroon. Bukan jalan Simpang Pulai tp jalan lg satu, kalo korg nk tau jalan lg satu tu leh search Google map, lg sng, haha

Bangunan2 lama di sekitar pekan kecil Kampar, Tgk ejaan klinik dieja KELINIK, zaman Tok Gajah ni dh ade kelinik ni
Signboard kat atas tu tulis Cameroon Highland, so x jadik la sesat sbb ade penunjuk,trima kaseh signboard
Lepas dh kejang otot dan urat saraf beberapa kali, akhirnya sampai la kami di lata ni. Tgk jerk la gamba2 kt bawah nk citer panjang nnt terjadik cerita dongengan pulak..

Time to offload barang2 dar bonet Honda. Antara bekal2 yg dibawak adalah sandwich, jajan,ari mineral dan itu shj!!!hehehh

Kalo korg nk beli buah-buahan(if 1day plan nk pg la), ade kt gerai2 tepi tuh jerk, rambutan ni seikat RM3 jerk, manis isi die, tp seikat x cukup la,beli byk2 baru besh, tp aku beli seikat gak mase tu!haha.. yang cempedak kat atas tu kitorg beli yg dh siap goreng da (mane nk bantai pisau kalo beli yg sebijik mcm tu)

Jeng jeng!! Nilah die air terjun tu,sejuk mcm ais kosong Pak Ali V4 air die, series mmg perghh,perghh n perghhhh

Akibat seronok dan girang sgt, Khairi yg td order Megi Goreng Xnk telur terus menjelma menjadi ungka hutan sambil Bun ngn Soleh memerhati dgn penuh nafsu

Sebelum mandi, usha port and amek gamba dulu..tgk gak kalo ade anak2 dara nk ngintai, Haziq dh ready ngn senapang cicak..sbb haziq bersalin celah2 batu jerk
Snap gamba sambil menghirup udara di sini mmg menyegarkan, x tergambar dgn kata2, cewah
Tengah berkira2 ni patot x nk berak slambe jerk dlm air ni, kang timbul mende tu kang org ingat buaya plak,adess
Drummmm, bunyi air
Bintang bintang yg bakal bersinar, betis Bun tetibe nmpk putih time ni, miracle sungguh..rupenye air terjun sini ade kandungan clorox utk putihkan daki2 org berkulit 'cerah' mcm bun.
Done wit Lata Iskandar, fiushh sejok!! on the way turun, kitorg singgah pule kt Kuala Woh alang2 dah satu jalan, td sejuk gile so skrg nk crik air panas sket nk dibuat berendam..
PERINGATAN: SAUNA TIDAK ELOK UNTUK KAUM LELAKI KERANA SUHU YG TERLALU PANAS BOLEH MEMATIKAN SEL2 SPE*** tet tet tet..alamak tgn krem
Tp ni mende betol la, bukan maen2 sbb adik sepupu kepada makcik ayah sedare aku sebelah perempuan ade bgtau mende ni kt aku, so leh dipikirkan2

Kat sini ada jambatan gantung, so kitorg amek gamba kt sini jerk la. Ni tetiba dh sasau terus tubuhkan kumpulan nasyid kontemporari. Solo mestilah Khairi, yg laen sume penari dan penyanyi latar shj. Album ni berjudul "Indahnya kalau Makan Penampo Senirik"..Release soon in Disember





Actually sekejap jerk kt Kuala Woh memandangkan dah penat kitorg berendam mcm badak kt air terjun. Sebenarnya Bun sorg jerk badak. Eh Khairi sekali.haha


Perot dh berkeroncong, next is Mee Rebus Ramli kt Ipoh,yeayyy..sedap woooo

Tgk sampai licin habes dijilat mee rebus pakcik Ramli ni, mmg sedap pon!!

Lepas tu baliklah kitorg semula ke UTP terchenta. Dr kul 830pagi td, kitorg sampai balik kul 6 ptg di Toronto. Ape yg boleh disimpulkan, today's journey was surely tiring but of course amazing!!! Segar bedan, fresh otak..now balik leh study,satu paper lg tggl.hehehe
Thank you.
Penghargaan pelakon2 utama:
Khairi
ALong
Rashdan
Bun
Haziq
Soleh
korang2 yg berminat nk mandi manda,tenangkan fikiran dr hustle and bustle kt bando nun, bawak kawan2 kelah, bawak famili bbq kambing ke tenuk ke kt ayor teghejun ni, haa boleh la usha2 kt website ni,
nk bawak awek pon bole, tp kalo kena tgkap basah ngn JAIS jgn tepon aku lak ckp "ko la bg aku website ni!!habes aku dtg sini,pahtu kena tgkp, sume salah ko!!"..haa mkn la selipar jepun yg aku bawak masuk toilet ari2 ni ha..
..and after last paper, LATA PERAHU plak,North Kuala Kangsar, amacam ade beran??hehe..will be updated soon!! ^*

2 comments:

Hazwan Arif said...

under construction la plak..
haha

John Emmanuel Edmund said...

dan = jensen button?? haha..

Post a Comment